Midherfstfestival 2020

midherfstfestival mooncake

Het midherstfestival is iets wat wij elk jaar naar uitkijken. Grote vieringen, een avond vol met lampionnen en heel veel mooncakes.

Een traditioneel feest dat duizenden jaren geleden voor het eerst werd gevierd, met een eigen verhaal en motieven om de moongodin te vereren. Aangezien Azië zo groot is en cultureel verschillend van elkaar, wordt het overal op een andere manier gevierd.

In China en Hong Kong kunnen er op sommige plekken nog leeuwendansen plaatsvinden. In Japan eten ze in plaats van mooncakes een special mochi. In Korea is het zelfs iets waar mensen 3 dagen voor vrij krijgen.

Het meest herkenbare in Nederland zijn waarschijnlijk de mooncakes. Dit zijn kleine gebakjes vol met lotuszaadpasta of rodebonenpasta. Beide heel erg vullend, zoet en dik. Kun je niet teveel van eten! In het midden van de mooncake zit dan een gezouten eierendooier, wat de maan moet voorstellen.

Als je dit hebt gelezen en rond deze tijd van het jaar kun je waarschijnlijk vragen om een stukje te proeven bij ons! Verder zijn mooncakes makkelijk te verkrijgen bij elke toko wanneer het midherstfestival aankomt.

Wei Xin Garden

Wei Xin Garden

All-you-can-eat wokken, afhalen, bezorgen voor authenthiek Chinees-Indisch eten in Roermond, Herten en omstreken!

Volg ons

Deel deze post

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Deel deze post

Share on facebook
Facebook
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp